Der er de faste udgifter, som vi alle skal betale hver måned. Husleje, varme, el, forsikringer. Og så er der de udgifter, som man godt ved er der, men som er unikke for nogle måneder, så som fødselsdagsgaver, julegaver og øvrige fejringer. Deriblandt ligger de færreste dog noget luft til uforudsete udgifter, som kan være at bilen eller telefonen pludseligt går i stykker. Men det kan der blive plads til, hvis man tager et lån. Du skal dog være opmærksom på omkostninger ved lån og flere andre ting. Læs med herunder.

Let at søge, let at få

Når du søger penge, skal du selvfølgelig vide hvilket beløb, du søger. Det kan være du tænker ”Hvor meget kan jeg låne?”, men det kan du finde svar på, ved at følge linket. Det er derefter en god idé at gå ind og undersøge de forskellige kreditorer. Der findes et hav af forskellige udbydere, og de synes alle, de har det bedste tilbud. Her skal du holde øje med løbeperioden og renten. Renten er en procentvis månedlig betaling i forhold til det beløb, du har lånt. Så hvis du har lånt 1000 kroner, og renten er på 50%, skal du altså betale 500 kroner mere om måneden, for at have taget lånet. Renten er dog oftest omkring 5%, så det er til at overkomme. Ydermere skal du holde øje med løbeperioden, som er hvor lang tid lånet skal betales tilbage over. Det hænger nemlig sammen med renten fra før. Så jo lavere rente og jo kortere løbeperiode, jo bedre.
Mange kreditorer er villige til at forhandle en bedre pris, så længe de kan få dig som kunde. Så hvis du er frisk på det, kan det godt lade sig gøre at få et billigere lån. Det kræver ofte, at du kan finde et bedre tilbud et andet sted, som du kan vise dem. 

Værd at vide

Inden du kaster dig ud i lånet, skal du opfylde et par krav. Som udgangspunkt skal du være over 18 år gammel, dansk statsborger og udenfor RKI. RKI er et register for dårlige betaler, og man havner deri, hvis man har gæld eller ubetalte regninger. Dette register er tilgængeligt for alle virksomheder, men man kan komme ud af det hvis man har en gæld på under 1000 kroner eller hvis du har været registreret i fem år. Det fjerner dog ikke gælden.
Man skal være fyldt 18 og være dansk statsborger, fordi man ofte skal kunne underskrive med NemID. Der findes dog kreditorer, der gerne vil udlåne penge, selvom man ikke opfylder disse krav, men deres rente og løbeperiode er ofte meget høje. Som tidligere nævnt, skal du også have i mente, at det ikke er gratis at tage et lån. Det kan dog gøres meget billigt, hvis du er heldig.
Det er dermed ikke umuligt at tage et lån, selvom man måske er lidt udfordret økonomisk. Lån penge nemt online, og forkæl dig selv eller en du har kær eller få fikset det, der skal fikses. Vi kan alle komme ud for at økonomien er noget rod, så det er kun en hjælp.