Det er ikke altid sjovt at skulle låne penge til noget, fordi man ikke har sparet ordentligt op. I andre tilfælde er det praktisk talt umuligt at spare så mange penge op. Dette kunne være i forbindelse med køb af ejerlejlighed i København eller en villa et sted i Danmark. Man skal bruge et par millioner, og det er de færreste, der kan spare dette op. I de tilfælde skal man selvfølgelig komme med en udbetaling, og resten kan man låne igennem realkreditlån. Men det er jo vigtigt, at man har denne udbetaling. I denne artikel forsøger vi at komme ind på, hvordan du potentielt undgår at skulle låne penge til ting som udbetaling til lejlighed i fremtiden.

Lav et budget

At lave et budget er nok noget af det vigtigste, man kan gøre, når man har en plan. Du starter med din indkomst, og derefter tilføjer du alle faste omkostninger. Herefter kan du for eksempel sige til dig selv, at du bliver klippet én gang hver anden måned. Denne klipning koster 200 kroner, hvorfor du budgetterer med 100 kroner om måneden. Slutteligt bør du allokere et par hundrede kroner til uforudsete udgifter hver eneste måned.

Kan du se, at du har penge tilbage, så er dette gode nyheder. Går du i minus, så er dette ikke godt. Du bør se, om du enten kan få din indkomst til at stige, eller om du kan få dine udgifter til at falde. I langt de fleste tilfælde er der for mange udgifter, så du bør kigge på dem først.

Du kan prøve at se, om der ikke er et mobilabonnement, der er billigere. Måske har du en dyr bil, eller spiser du måske for meget ude?

Når du endelig har fundet flere penge i budgettet, bør du nok investere disse. Sparer du dem op, så bliver din opsparing mindre på grund af negative renter. Investerer du pengene, så kan de rent faktisk vokse – og de kan potentielt vokse meget. Du kan læse om investeringer herinde: https://finansdoktor.dk/