Har du længe været stresset over, hvordan du skal få det hele til at fungere i dagligdagen og også spare penge? For de fleste kan det være svært at sætte noget ind på opsparingskontoen hver måned, da der altid er nye og forskellige, uforudsete udgifter. Det kan derfor være svært at have penge og overskud nok til at lave det om i hjemme, som man længe har ønsket sig, eller tage på den store sommerferierejse. Er du træt af at udskyde disse ting, som du går og drømmer om år efter år? Så er et mobillån måske noget for dig. Læs med her for at blive klogere på, hvordan du kan finansiere dit drømmehjem, drømmerejse eller anden drøm uden at gå gennem banken, også selvom du er på RKI.

Hvad er RKI, og hvad med et mobillån?

Kort forklaret er RKI et register – det står for Ribers Kredit Information. Det er faktisk Danmarks største register over dårlige betalere. At være registreret på RKI har ofte som konsekvens, at de traditionelle låneplatforme, såsom banker, ofte har dørene lukket for en. Der er dog ingen grund til at fortvivle, især hvis man har brug for mindre lån. Der er nemlig muligheden for at tage mobillån. Du kan med fordel tage et kig på https://tankpenge.dk/mobile-laan-trods-rki/ for en sammenligning af forskellige slags mobillån. 

Men hvad er et mobillån egentlig? Et mobillån er en slags lån, hvor du kan ansøge og administrere det lige fra din mobiltelefon! Det betyder, at du kan låne penge meget hurtigere uden at forlade dit hjem. Du kan undgå de stressende køer i banken, og du behøver ikke at udfylde lange, bureaukratiske ansøgninger. De fleste udbydere af mobillån kigger på ens kreditværdighed (og altså RKI), men der er nogen få, såsom på linket ovenover, der ikke gør. Så læs videre for at forstå fordele og ulemperne ved at tage sådan et mobillån.

Hvad det kræver at tage et mobillån

Et mobillån kræver, at du har en app downloaded, eller at du besøger en hjemmeside, hvor mobillånet tilbydes. Når du har fundet den rette udbyder til dine behov, skal lave en brugerprofil og udfylde en kort ansøgning med dine personlige oplysninger og det lånebeløb, du ønsker. 

Efter ansøgningen er indsent, bliver ens kreditværdighed vurderet, som nævnt ovenover, og man bliver enten godkendt eller afvist. Processen er ret hurtig, og bliver man godkendt, modtager man en låneaftale. Inden for få timer af, at man har accepteret denne låneaftale, bliver penge overført til ens bankkonto. 

Fordele og ulemper ved at tage et mobillån trods RKI

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er nogle falgruber ved mobillån, når man får lov at låne trods ens registrering på RKI. Grunden til, at det kan lade sig gøre, er, at mobillån normalt har meget højere renter og gebyrer i sammenligning med de traditionelle banklån.

Ligesom med alt andet papirarbejde er det derfor altså enormt vigtigt at forstå og læse vilkårene nøje igennem, inden man accepterer noget. Derudover er det også en fordel at have sammenlignet forskellige udbydere for at finde bedste til ens situation.

I forhold til fordele er den mest indlysende, at man kan undgå lange ventetider og det enormt omfattende papirarbejde, der som regel er forbundet med lån gennem banken. Det kan man komme udenom men med den ulempe, at renterne som sagt er meget høje.

Overvejer du at tage et mobillån, så husk at være ansvarlig: Lån kun det beløb, du har brug for, og som du har mulighed for at tilbagebetale inden for den aftalte tidsramme. I sidste ende er det op til dig at beslutte, hvilken låneform egentlig passer bedst til dit formål, tidsramme og økonomiske situation.