Det er aldrig sjovt, når der er noget, man virkelig gerne vil have, men som man ikke føler, man har penge til. Hvis din økonomi er meget dårlig lige nu, så husk på, at sådanne ting altid sker i perioder. Det betyder også, at pengenes værdi er relativ. Det vil sige, at penge nu har større værdi for dig, end det vil have senere i livet, hvor du har flere penge. Penge er altid relative, og der er ingen skam i at tage et lån.

Mobillån – så bliver det ikke nemmere

I dag er der mange forskellige lånefirmaer, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvem man skal vælge. Det nyeste på markedet er det, man kalder for mobillån. Mobillån betyder, at man kan låne penge direkte fra sin egen telefon – bare med en enkelt SMS – så bliver det ikke nemmere. Du kan altid lede efter det billigste mobillån, så du er sikker på at få det bedste lån.

Lånefirmaer – så bliver det næsten ikke nemmere

Det næst nemmeste man kan gøre, når man skal låne penge, er at tage et lån ved et lånefirma. Lånefirmaer hjælper hver dag mennesker i hele Danmark med at få en sjovere hverdag, hvor der er råd til lidt mere. Lige nu er der nye lån hos lånefirma, der hjælper dig med at komme på benene igen – rent økonomisk.

SU-lån – en god rente

Hvis du er på SU, så er det ikke så mærkeligt, at du mangler penge. SU er den ringeste offentlige forsørgelse, med mindre du bor hjemme og er på kontanthjælp. Folk, der er på SU, har næsten altid svært ved at få det hele til at hænge sammen, og det er nok også derfor, det er så populært at tage et SU-lån. Renten er desuden på 4%, så det er faktisk også et meget fornuftigt lån at tage. Igen skal man huske på, at penge har langt højere værdi, når man mangler dem, og derfor får du langt mere ud af de penge nu, end når du skal til at betale gælden tilbage.

Banklån – du skal have penge, før du kan låne

Det sidste lån, der bør nævnes, er banklånet. Et banklån er smart, fordi der er styr på en god afbetaling. Det kan du dog også selv være med til at sørge for ved de andre lån, så det er ikke nødvendigvis kun ved banklån, du får et godt overblik. Det svære ved banklån er bare, at man skal være godkendt for at tage et lån, hvilket man ikke skal være ved de andre lån, der er nævnt. Kan du blive godkendt til et banklån, er det godt. Men det er måske mere noget, folk tager, når de skal købe bil eller hus. Det kan derfor være svært at overbevise banken om, at man ”bare” står og mangler lidt penge mellem hænderne – også selvom det er helt rigtigt!