Elsker du din have? Og elsker du æbletræer, men har ikke meget viden om beskæring? Hvis dette er tilfældet, så kan du med fordel følge med nedenunder, for at blive klogere på netop beskæring af æbletræer. Du kan nemlig spare penge og få råd til andre lækre planter.

Beskæring er livsvigtig for dit æbletræ

Uanset om du har et gammelt æbletræ eller et ungt et, så er beskæring altid vigtig. Korrekt beskæring vil altid komme træet til gode, ved at gøre det smukkere samt forme træets vækst. God og korrekt beskæring resulterer tilmed også i at æbletræet bærer langt flere frugter med sig.

Desværre er der mange der ikke ved det eller glemmer det, men et æbletræ skal beskæres hvert eneste år, såfremt man ønsker at vedligeholde træet og give det nyt liv.

Hvornår skal det beskæres?

Der er som sådan ikke en fast regel om et specifikt tidspunkt. Dog kan man kan bruge tommelfingerreglen om, at man ikke bør beskære sit æbletræ midt i blomstringsperioden. I stedet, bør man beskære sit æbletræ i midten af efteråret eller starten af foråret, da man ellers kan risikere at forhindre yderligere vækst.

Store klip – ikke små

Når du beskærer dit æbletræ, så er det altid gavnligt for dit træ at få nogle store klip, fremfor mange små klip. Dette skyldes, at det er væsentligt vigtigere at fokusere og beskære de større grene, fremfor de mange små grene. Når du beskærer, bør du altid anvende et meget skarpt værktøj som er fremstillet specifikt til beskæring af træer. Værktøjet kan du få i adskillige byggemarkeder i dag eller købe online.

Hvis du har æbletræer eller påtænker at købe nogle til din have, så kan du finde endnu mere information om selve æbletræer samt beskæring og anden vedligeholdelse. Spørgsmålet om beskæring af æbletræer hvornår og hvordan, kan du få besvaret endnu mere specifikt ved at klikke på de blåt-markerede ord. Det vigtigste er, at du i stedet for at købe nye træer hvert år, kan beskære dine træer og holde dem ved lige. Dermed undgår du at bruge penge på de samme træer hvert år, og samtidig får du råd til nogle nye ting til haven.

Krydr din have med en smuk staude

Du har nok højst sandsynligt hørt om storkenæb. Det er en smuk staude, som tager de fleste menneskers hjerter med storm. Der er tale om en plante som er meget nem at vedligeholde, og samtidig puster den meget liv i haven med dens intense farver.

Hårdfør plante

Storkenæb er en plante som er meget hårdfør og tåler nemt klimaet herhjemme. Ydermere, kan den også vokse i de fleste slags jord. Du kan finde mere om storkenæb, hvis du er interesseret. Se bl.a. tilbud på storkenæb rozanne. Hvis du har sparet penge at beskære æbletræerne, så kan du muligvis få råd til den smukke storkenæb.