Online lån er blevet mere og mere populært. Ikke alene sparer du tid, du opnår også en stor fleksibilitet, når du optager lån online. Den stigende konkurrence giver dig desuden råderum til at finde det lån, der passer bedst til dine behov, og det er til priser, der er fordelagtige både i renteniveau og ÅOP. Ansøg i dag og få penge hurtigt ind på din konto.

Øget konkurrence skaber fleksibilitet

Under- og efter finanskrisen blev de traditionelle banker yderst tilbageholdende med at låne penge ud. Hvis man skal låne penge i banken i dag, skal man igennem en længere proces af kreditvurdering samt argumentation for, hvad pengene skal bruges til. Derudover er der meget standardiserede regler i bankerne omkring lånenes løbetider og priser. Online lån derimod, giver langt mere fleksibilitet. Du kan sidde hjemme i din sofa med en telefon, computer eller lign. Og ansøge om lånet hurtigt og simpelt inden for få minutter.

Herefter får du hurtigt svar på, om du kan låne, og pengene kommer hurtigt til rådighed på din konto – typisk inden for 48 timer. De online lån er desuden fleksible i priser og løbetid. Dette skyldes, at den stigende konkurrence mellem låneudbydere gør, at der kæmpes om kunderne. Dette medfører konkurrence på pris og service. Med pris menes renter og ÅOP, og med service menes fx løbetid. Der er sågar udbydere, der er begyndt at tilbyde kassekredit på lånene, hvilket betyder, at du selv bestemmer afbetaling og dermed løbetid måned for måned. Denne låntype kan du læse mere om her.

Sammenlign priser, og find det billigste lån

Når du skal optage et online lån, er du din egen bankrådgiver, fordi du selv har styringen over, hvilket lån der skal vælges, udbyder, løbetid, renter m.m. For at finde det mest fordelagtige og billigste lån, bør du sammenligne priser. Online finder du flere forskellige prissammenligningssider, som du med fordel kan anvende.

Her kan du nemt og overskueligt holde lånene op imod hinanden. Når du søger det billigste lån, skal du huske ikke alene at kigge på renteniveauet, som ganske vist er prisen på lånet. I stedet bør du kigge på betegnelsen ”ÅOP”, der står for Årlige Omkostninger i Procent, og udtrykker alle de samlede omkostninger, der er forbundet med lånet. De online udbydere er forpligtet til klart og tydeligt at oplyse denne.

Vælg altid den billigste låneudbyder

Når du skal vælge mellem flere forskellige lån online, må du aldrig være nervøs for at vælge en udbyder, du aldrig har hørt om før. Uanset hvilken udbyder der har den laveste ÅOP, bør du vælge denne. Alle finansielle virksomheder er under opsyn af Finanstilsynet der fra tid til anden, tjekker alle bankvirksomheder og holder øje med, at de følger gældende regler og love.

Dette understreger også vigtigheden af at anvende prissammenligningssider, som beskrevet ovenfor. Dette skyldes, at du herved får tilbud fra udbydere, som du ellers ikke ville have tænkt på at undersøge priser hos, ganske enkelt fordi du ikke kunne vide at de eksisterede.