Der findes efterhånden mange forskellige investeringsmuligheder, og det er ikke nemt at finde ud af, hvilken man skal gå efter. Generelt siger man dog, at man ikke skal investere i én bestemt ting, da man bliver eksponeret alt for meget over for den. Dette betyder egentlig bare, at din risiko bliver alt for stor. Det er også derfor, at mange taler om diversificering.

Har du endnu ikke investeret penge i noget, så kan du starte med at finde ud af, om du er risikovillig eller ikke kan lide risiko. Kan du ikke lide risiko, så bør du nok overveje, om du ikke skulle investere i ting, hvor man ikke kan forvente de helt store udsving. Her mener vi selvfølgelig aktier i store danske virksomheder med en sund forretningsmodel. Til dette kan du eksempelvis vælge at allokere 80% af din portefølje. Herefter kan du bruge de resterende 20% på mere risikable ting.

Mange risikovillige investorer har et godt øje til kryptovalutaer, fordi der er potentielt mange penge at hente (og tabe!). Af denne grund smider de nogle eller alle deres penge i det. Vælger du, at 20% af din portefølje skal være kryptovalutaer, så kan du desuden også overveje, om du ikke skulle vælge en håndfuld kryptovalutaer i stedet for én enkelt. Det er en ekstra måde at sprede risikoen på. De helt risikovillige investorer vælger også at smide 1-2% af deres porteføljes værdi ind i ekstra risikable kryptovalutaer som Dogecoin, som du kan se mere om her.

Man siger, at kryptovalutaer er meget risikable, fordi de kan have meget store udsving – og dette er på kort tid endda. Det er ikke unormalt, at man ser et fald på 40% den ene dag, og så er de tilbage, hvor de startede et par uger efter. Man skal derfor være meget påpasselig.

OBS: Denne artikel er ikke investeringsrådgivning, og vi kommer blot med et eksempel på, hvordan man potentielt kunne gøre. Tag dine egne beslutninger på baggrund af egen research.